Parkovanie na sídliskách


Máte problém zaparkovať na sídlisku? Tento problém sa netýka iba vás. Ak si myslíte, že je rozumné parkovať auto na chodníku, mýlite sa. Vyšiel zákon, ktorý zakazuje parkovanie áut na chodníkoch. Taktiež na verejnej zeleni by ste nemali parkovať. Môžete dostať pokutu. Mnohí ľudia to však robia s parkovaním tak, že zaparkujú svoje auto priamo na ceste. Lenže, to je veľmi nevhodné, pretože potom idúce autá musia kľučkovať medzi nimi, pretože zmenšujú cestu. Mnohí šoféri si to však neuvedomujú. Na sídliskách sa nachádza veľmi málo parkovacích miest, kde by mohli zaparkovať svoje osobné vozidlo.

 

sídlisko

 

Ak idete z práce domov v poobedňajších hodinách, už máte problém, ktorý musíte vyriešiť. Ako by mali vyzerať sídliská, aby bolo dostatok miesta na parkovanie pre všetkých? Sídliská sa vytvárali ešte za čias, kedy na cestách bolo omnoho menej osobných vozidiel. Prispôsobili tomu aj parkovacie miesta. Vtedy, ak mala nejaká rodina aspoň jedno auto, boli spokojnými. V dnešnej dobe má jedna rodina aj dve či dokonca tri autá, ktoré potrebujú miesto na parkovanie. Takýmto spôsobom sa rýchlo stane, že pre vás nezostane miesto na zaparkovanie vášho vozidla. Len sa pozrite von z bytu na parkovisko.

 

parkovanie

 

Vždy je plné. A to ste si mysleli, že sa občas aj vyprázdni, pretože mnoho ľudí chodí do práce práve na svojom osobnom automobile. Avšak ako je možné, že je parkovisko neustále plné? Pýtate sa, či ľudia nechodia do svojho zamestnania? Je to spôsobené aj tým, že ľudia vo svojich zamestnaniach majú rôzne pracovné smeny. Niektorí končia práve nočnú a prichádzajú domov skoro ráno. Iní majú doobedňajšiu smenu a končia na obed. Iní pracujú zase poobede a musia zaparkovať vo večerných hodinách. Tak sa rýchlo stane, že parkovisko je nonstop obsadené autami. Avšak tento problém by sa mal riešiť a to čím skôr by to šlo.